Selecteer een pagina

SCHRIJFBLOK | Q-impact

Ontzorgen, voordeliger en beter. Dat was de taak die ik in dit traject heb aangenomen. Q-Impact had schrijfblokken met een goed grafisch ontwerp, passend bij de bestaande huisstijl. De voorraad schrijfblokken was bijna op en daarom was Q-Impact op zoek naar een partner die een nieuwe partij schrijfblokken voor hen kon produceren. De uitdaging voor mij was om het bestaande ontwerp te behouden maar wel de kwaliteit van het product te verhogen, de prijs te verlagen en het gehele proces uit handen te nemen.

Een bijzonderheid aan het bestaande ontwerp is dat de kaft niet alleen de voorzijde maar ook de volledige achterzijde bekleed. Iets dat niet gebruikelijk is bij de productie van schrijfblokken. Meestal bekleed de kaft alleen de voorzijde en is deze aan de achterzijde over een smalle band geplakt op het grijze karton, waardoor een groot stuk van het grijze karton gewoon zichtbaar is. Niet dus bij deze versie. Hier is het grijze karton volledig verlijmd met de kaft en daardoor dus ook volledig afgedekt. De productie van een dergelijke schrijfblok valt buiten de standaard werkwijze en is daarmee zeer bewerkelijk.

Het uiteindelijke resultaat was een voordelige schrijfblok, aan de buitenzijde voorzien was van een laag glans-laminaat. Dit voorkomt smetten en geeft de schrijfblok net een wat chiquere uitstraling.

Bijzonderheden
  • Bestaand ontwerp
  • Projectmanagement
  • Kaft ook over de volledige achterzijde
  • Verbetering in materiaalkeuze en afwerking
  • Kostenbesparing

Ziet er prima uit!! Kaft is mooier dan oorspronkelijke uitvoering doordat hij nu een glans heeft

Peter Wijnands

Directeur en Eigenaar, Q-impact


Q-impact

Een onderneming opgericht vanuit de overtuiging dat gedrag van mensen bepalend is voor het succes van organisaties. Hun specialiteit is mensen en organisaties te ondersteunen bij het realiseren van gewenst effectief gedrag. Zowel op individueel als op organisatieniveau.